Connect with us

Гербери

Красен Кралев с ексклузивни разкрития как Зико стана кмет на Пловдив! И защо лявата ПП няма шанс

Published

on

България трябва да се върне на пътя на стабилността. ГЕРБ-СДС е политическата сила, която може да даде сигурност на нашите сънародници. Хаосът трябва да спре. Това заяви Красен Кралев в предаването „Офанзива” по Нова нюз.

„48-мият парламент беше много труден, защото наследи един период на голямо политическо напрежение, на липса на диалог между партиите. Моята оценка за направеното от този парламент е висока. В 48-мия парламент приехме 53 закона и 90 решения, а в 47-ото, което бе доминирано от ПП, имаше 84 закона и 122 решения. Статистиката е важна, защото показва, че ако бяхме работили със същото темпо още няколко месеца, щяхме да приемем доста повече важни законодателни решения от предходния парламент. Приеха се много важни закони, благодарение на работата на водещата функция на ГЕРБ-СДС”, обясни Кралев. Той даде примери с мерките срещу високите цени на горивата, ТЕЛК-овете, 9% ДДС за книги, ресторантьорски, бебешки стоки и спортни услуги до края на годината и безплатните учебници.

По думите на Кралев ГЕРБ са показали, че са готови на компромиси и отстъпки, но коментира, че ПП биха затруднили разрешаването на политическата криза. “Необходимо е желание за диалог. Най-сетне нашите колеги трябва да разберат, че народът ни е пратил с една задача – да направим редовно управление, за да върнем стабилността в страната”, каза бившият спортен министър.

По думите на Кралев партии като ГЕРБ, ДБ, ВП и ДПС имат последователно проевроатлантическо поведение.

„Имаше много общи гласувания на тези партии. Оформи се и полюс на крайнолевите формации, към които причисляваме и „Продължаваме промяната”, защото основата разделителна линия на лявата и дясна политика са икономическите виждания”, каза той. 

Красен Кралев обясни, че е от 30 години в политиката и ако 2+2 е 4, то в политиката е 3 или 5.

„Сигурен съм, че ние ще спечелим вота. Коалицията на ДБ и ПП се прави от страх. ГЕРБ доминира, защото ние единствени гарантираме на хората стабилност, спокойствие и сигурност”, обясни бившият министър. Кралев заяви, че ПП и ДБ са притеснени и затова се опитват да направят комулативен вот, за да станат първа политическа сила. По думите му, това няма да стане, защото има огромни различия в идеологията и политиката на двете партии: „Дори ръководствата да се обединяват, електоратите имат съществени различия”.

Кралев увери, че за ГЕРБ нищо не се е променило по отношение на БСП:

„За разлика от други формации, които декларират, че са десни – като ДБ и ПП, но влизат в коалиция с БСП. Бойко Борисов каза, че много уважаваме електората на социалистите, защото зад тях има сериозно количество избиратели и история,  но имаме големи различия”. 

Бившият министър на спорта поясни, че в Пловдив се е натрупало напрежение покрай инвестицията за построяване на стадионите на „Локомотив Пловдив” и „Ботев-Пловдив”. 

„По време на кабинета “Борисов 3” отпуснахме за Колежа 25 милиона от държавата и 12 милиона от общината. Този стадион трябваше да бъде построен. Очевидно има разминаване между очакванията на феновете и на инвеститорите и строителя. Община Пловдив трябваше да действа по-категорично, защото за един стадион 37 000 лева са напълно достатъчни”, обясни Кралев.

По думите му вотът за кмет е мажоритарен.

„Здравко Димитров нямаше как да стане кмет, ако не беше ГЕРБ. Има близо 30 000 гласа разлика в резултата му, когато се яви от Реформаторския блок през 2015 и от ГЕРБ през 2019. Не може да пренебрегваш волята на политическата партия, която те е издигнала. Когато има разминаване между оценката за твоята дейност от партията и това, което ти мислиш, че си свършил, трябва да се съобразиш”, поясни още Кралев.

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени