Connect with us

Fake Harvard

Първа присъда за Шайката на шарлатаните Кирил Петков, Руди Гела и гаджето на Асен

Published

on

„Припомняме, че в безпрецедентна акция на приходната агенция през лятото на 2022г. за 6 поредни дни в ресторант 101 Bar and Dinner са извършени 10 проверки – „явни“ и като „таен клиент“ от 22 служители на НАП. От медиите разбрахме, че действията на приходната агенция са инициирани по следния начин: „Василев (Радостин Василев, тогавашен министър на младежта и спорта) заяви, че е видял снимката си в тоалетната на заведението и е казал на премиера Петков да изпрати НАП“, пишат в позиция от екипа на заведението. 

Императивното разпореждане на проверки на НАП от министър-председателя на Р. България не само не се предвижда в закона като негово правомощие, но и е силно смущаващо явление в една правова държава.

Кулминацията на тези проверки бе затварянето на заведението от НАП с мотива, че „следва да се защитят особено важни държавни интереси“.

Само два дни по-късно съдът отмени мярката, определяйки я за неоснователна и незаконосъобразна и осъди НАП без право на обжалване.

Чрез кризисен ПР ход, в най-гледаното време на националния ефир на БТВ, тогавашният директор на НАП г-н Румен Спецов даде специално интервю, за да убеди обществеността, че затварянето на ресторант 101 Bar and Dinner не е институционален тормоз и репресия.

На конкретен въпрос на водещия дали затварянето е политическа атака Спецов отговаря: „Политическа атака би било, ако има някакви нарочни действия, ако заведението, или който и да е обект, няма никакви нарушения и се предприемат някакви действия“.

Подадохме жалба в съда не само срещу затварянето, но и жалба по същество срещу несъществуващото нарушение с цел да докажем своята добросъвестност и нарочните действия срещу нас, които определяме като политическа репресия.И двете решения( АССГ от 09.06.22 и АССГ от 20.12.2022) осъждат НАП за незаконосъобразни действия и доказват, че не е имало никакво основание за санкция.

Съдът казва още, че с неправомерните си действия НАП е ощетила както търговеца, така и държавата.

И двете решения на съда са окончателни и категорично доказват, че ресторант 101 Bar and Dinner е добросъвестен търговец, пострадал от неправомерни и незаконосъобразни действия, които смятаме за политическа репресия.

Незаконното затваряне на ресторант 101 Bar and Dinner от НАП е само част от агресивните действия, предприети спрямо нас непосредствено след като депозирахме сигнал срещу Радостин Василев (тогавашен министър на младежта и спортa) до Софийска районна прокуратура. Поради този факт се опасяваме, че същите са били насочени към оказването на натиск върху нас с цел да „преосмислим“ позицията си, заявена със сигнала и да се откажем от търсенето на законова защита на накърнените си права.

 Недопустимо е в държава-членка на Европейския съюз заради подаване на сигнал срещу министър да се затваря бизнес посредством действия, които във всяко цивилизовано общество се дефинират като злоупотреба с власт.

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени