Connect with us

Fake Harvard

Икона на ДеБъ разби коалицията с Киро и Асен: Те са грозно задкулисие! Като „Възраждане“

Published

on

„Задкулисието“ стои зад създаването на „Продължаваме промяната“ (ПП), както и зад „Възраждане“. Това заяви кандидатът за президент на „Демократична България” Лозан Панов пред БТВ.  

Председателят на Върховния касационен съд (ВКС) изрази мнение, че липсата на политическа подкрепа от дясната коалиция е основната причина за провала на кандидатурата му.

„Цялото кредо на ДБ беше свързано със съдебната реформа и антимафиотския фронт. Те изпуснаха този фронт. Те изпуснаха и съдебната реформа точно в момента, когато можеше да се реализира. В този момент задкулисието успя да създаде два нови проекта. Единият проект е „Възраждане”, а другият е ПП. Всъщност те успяха да изземат от „Демократична България” основния фронт, който е антимафиотският фронт и съдебната реформа”, заяви Панов.

„Подкрепата на ДБ аз лично не я усетих. Нямаше нито един лидер, който да застане и дори да обяви номера на бюлетината”, изтъкна той . И уточни, че е получил помощ само от „малка група ентусиасти от ядрото на ДСБ” – една от партиите в ДБ.

По думите му, няма нищо лошо да бъде подкрепен Румен Радев или да се направи коалиция с БСП. „Въпросът е да бъдеш честен с избирателите. Когато не си честен с избирателите, отнасям се към ДБ, това е резултатът, който може да бъде постигнат“, допълни той.

Панов разказа, че е получил предложението да се включи в надпреварата за „Дондуков“ 2 само един ден преди старта й. „За един месец едно лице, което е неразпознаваемо за публиката, трудно може да придобие тази разпознаваемост, особено ако говори честно и открито, и не заобикаля темите, и не говори с политически изказ“, описа шефът на ВКС себе си. И добави, че е изненадал десните лидери, като се е съгласил да се кандидатира. „Нямаше подкрепа в хода на цялата кампания. Те дори не познаваха кандидата за вицепрезидент“, продължи той с критиките срещу тях.

По въпроса за евентуални преговори с ГЕРБ и ДПС за правителство Панов коментира, че президентът трябва да умее да хвърля мостове към всички, за да може да има управление – нещо, което е липсвало в предишните парламенти, и това е засилило кризата.

Той отказа да коментира пределно слабите изборни резултати на ДБ.

Най-четени