Connect with us

Timeline

Стефан Янев взе решение, което на практика го изхвърля от следващия парламент

Published

on

На предстоящите предсрочни парламентарни избори „Български възход“ ще се яви не като коалиция, както бе на предходните, а като политическа партия, каза пред журналисти в Хасково лидерът на партията Стефан Янев, цитиран от БТА.

Той обясни, че не предвиждат съвместна работа с АБВ, но не изключва възможност в рамките на партийното представяне на „Български възход“ да си партнират с хора от други формации през гражданска квота или споразумение.

Попитан защо човек, който мисли диалогично и коалиционно, в един момент решава да се яви сам на изборите, Янев отговори: „На предните избори не ни достигна време за регистрация на партията. На практика тогава ние направихме коалиция от три партии мандатоносители. В момента е време за утвърждаване на партията, на нейните структура, да се види какво всъщност представлява партията и как по най-добрия начин може да бъдем в интерес на гражданите и да предлагаме решения, това е целта.“

Според него „Български възход“ ще премине 4-процентната бариера. „Социологията зависи кой я прави и къде я прави, и какви въпроси задава. Ние също имаме социология, която казва, че сме над чертата“, коментира Янев.

По думите му привличането на избиратели не е чисто механичен процес, а процес в който посланията трябва да стигнат до сърцата и до умовете на хората. За това от партията започват интензивна работа и срещи с хората в тази посока във всички избирателни райони на страната. „За да обясним защо сме на политическото поле и какво се опитваме да правим. Опитваме се да правим смислени неща, малки стъпки, малки решения, но да вървим напред да се развива България“, каза още Стефан Янев.

Той беше в Хасково по повод подготовката на партията за предстоящите избори. Пред медиите обясни, че е рано да се отговори на въпроса дали водачът на листата в Хасково от предходните избори Тихомир Георгиев отново ще я оглави. Той отказа да даде личната си оценка за работата му, като подчерта, че му я е споделил. „Политическата оценка за Георгиев е добра“, заключи Стефан Янев. 

Най-четени