Connect with us

Нюзрум

ДПС: Искаме във властта след изборите! Карадайъ със сензационни думи за Пеевски: Ще видим!

Published

on

ДПС иска да е част от мнозинството, което ще излъчи правителство в новото Народно събрание. „Движението“ ще се явят сами на изборите на 2 април, а структурите им са готови за изборите.

Това обясни лидерът на партията Мустафа Карадайъ. Той участва в събранието на Централния съвет на ДПС, който днес се събра за пръв път на живо за последните три години.

Като „ненужни“ той определи предстоящите предсрочни избори на 2 април.

„Много добра“ – това е личната оценка на лидера за работата на служебния кабинет на президента Румен Радев. Той коментира и бившия служебен, а и редовен, МВР министър Бойко Рашков:

„Ние проблем с Бойко Рашков не сме имали. Но когато на някого му е залепен етикета, че е добър, на него му е позволено абсолютно незаконно да влиза в домовете на хора в неравностойно положение“.

„Бойко Рашков нарушаваше закона и принуждаваше демократичната полиция да става милиция“, каза още той. 

„Мантрата да се преиграва на добри и лоши и да се рисува образа на опонента като лошия, ламята, дявола, черния, от друга страна аз, добрия свети Георги, който ще победи ламята, по този начин се изграждат митовете и стават нужни героите спасители. Мисля, че историята ни даде уроци. И от тази гледна точна няма нужда нито от герои спасители, нито от ненужни разделителни линии и противопоставяния. Ако важи максимата, че съединението прави силата, то това ни трябвало да важи и за политиците и работата в Народното събрание. И обратно – задължителното противопоставяне и разделение е разделение и в обществото“, каза лидерът на „Движението“.

Той призова изборите да се организират така, че всеки, който иска да упражни правото си на глас, да може да го направи, а вотът да бъде отчетен правилно.

На въпрос дали Делян Пеевски ще бъде част от листите на ДПС, Карадайъ обясни, че първо трябва да се види дали ще има достатъчно номинации за него. И ако има, лично той ще настоява Пеевски да не се отказва от участието си.

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени