Connect with us

Гербери

Бойко посрещна хора на Зеленски, обясни им какво е направил ГЕРБ за Украйна и какво Киро

Published

on

Партия ГЕРБ се срещна с депутати от украинския парламент. Това съобщи лидерът на партията Бойко Борисов във фейсбук профила си. 

„ГЕРБ продължава твърдо и последователно да подкрепя Украйна. Това заявих по време на среща с депутатите от украинския парламент Федор Вениславский, който е и представител на президента Володимир Зеленський във Върховната Рада, и Игор Герасименко – член на комисията по сигурност и отбрана и носител на най-висшия украински орден „Герой на Украйна“. В срещата участваха и представители на украинското посолство в България“, съобщи Борисов. 

Той заяви, че е подчертал пред украинските депутати, че благодарение на ГЕРБ са приети решенията за предоставяне на военна помощ на Украйна, както и за обявяване на Голодомора за геноцид. 

„Освен това още в началото на войната ГЕРБ изпрати помощ за Украйна, а през лятото младежите на ГЕРБ организираха детски лагер за 50 деца от региона на Харков“, пише още той.

„Представителите на украинската Рада благодариха за всичко, което от ГЕРБ сме направили през последната година за Украйна. Подчертаха, че за тях ГЕРБ е силен поддръжник и приятел и ни пожелаха след изборите през април ГЕРБ да продължи да бъде политическият лидер в страната“, написа още бившият премиер. 

Бойко Борисов съобщи, че са обсъдили и възможностите за задълбочаване на сътрудничеството както между България и Украйна, така и между партията на Зеленски, Слуга Народу, и ГЕРБ.

Най-четени