Connect with us

Парламент

Култов Любен Дилов: Президентът ни уволнява четвърти път от работа! Това лично отношение ли е?

Published

on

Коментар на Любен Дилов-син, известен журналист, издател, сценарист, писател и почетен председател на ПП Движение „Георгьовден”, което е в състава на СДС. Любен Дилов бе депутат от квотата на ГЕРБ-СДС в съставите на последните три парламента.

Последен ден на 48-то Обикновено народно събрание.

То започна със сакралния момент, когато един колега засне как се кълне не в конституцията, а в шкембето си (вероятно сред малкото искрени депутати, което не го прави умен, обаче). Завърши с командата на президента: „Всички успешни служебни министри, към следващия мандат – хоооодом марш! Минеков, ти къде бе?!“Колегата Petar Nikolov изтъкна, че за по-малко от 2 години президентът ни уволнява вече за четвърти път от работа (може би е лично отношение?!).

На първо четене изглежда, че депутатите сами сме си виновни за неспособността да съставим редовен кабинет. Въпреки краткия си живот Четиридесет и осмият парламент беше много по-добър от предишните три. Свърши доста, наистина полезни законодателни промени. Така че арабската поговорка: „Попитали камилата защо и е крив врата, а тя отговорила – то какво ли ми е право?!“ не е меродавна в този случай.

Advertisement

Азбучна истина е, че нито един народен избраник не е успял да се издигне над нивото на избирателите си.

И големият въпрос е: наистина ли българите сме толкова разделени, колкото бяхме депутати в 48-я парламент? Дали изборите на 2 април ще успеят да отговорят на този въпрос?! Не съм сигурен, но съм сигурен, че ще продължа да се опитвам да лекувам разделенията… Както винаги съм оптимист: винаги може да бъде още по-лошо!

Най-четени