Connect with us

Гербери

В ГЕРБ доволно потриват ръце: От днес Румен Радев вече мисли като нас! Видяхте какво направи

Published

on

В продължение на 2 г. културното министерство бе умишлено унищожавано и доведено до абсолютна безпътица и колапс, смята той

Радваме се, че оценката на президента за господин Минеков съвпада с нашата. Така Тома Биков от ГЕРБ коментира новината, че единствената рокада в служебния кабинет е смяната на културния министър Велислав Минеков.

„Има сектори, в които министрите се справят, в други сравнително лошо. Ако има истински силен провал, това е в сферата на културата“, коментира Биков. Според него има нулева работа по плана за възстановяване, като рискуваме да бъде провален в частта култура. „Това са 46 млн. за дигитализация и още толкова за културни дейности. Нула работа по тоя въпрос, да не говорим за раздори в творческата общност с личното участие на министъра. Факт, че се това е единственият министър, който е сменен“, добави още той.

Биков пожела успех на новия министър, който има потенциал да се справи с работата си и „малко да позакърпи това министерство, което в продължение на 2 г. мисля бе умишлено унищожавано и доведено до абсолютна безпътица и колапс“.

Депутатът очаква служебният кабинет да организира изборите по най-подходящия начин, без да участва в предизборната кампания.           

Най-четени