Connect with us

Нюзрум

Христо Иванов нагеле: Пари не връщам, даже и на Нексо! Номерът е с ПП пак да дойдем на власт

Published

on

Мандатът, който получих от „Да България“, е да осигурим управляемост на страната. България продължава да няма парламентарно правителство. На България и трябва демократично и силно реформаторско правителство. Целта ни с колегите от „Продължаваме промяната“ е да вземем първия мандат, за да можем да диктуваме дневния ред в парламента. Разговорите с ПП вървят добре. Учудва ме, че всички журналисти ме питат – няма ли да се скарате за листите. Това е несериозно. Ние искаме да покажем, че можем да наредим пъзела и да дадем надежда на хората. Ние в „Демократична България“ (ДБ) имаме коалиционен опит в рамките на последните пет години и функционираме без скандали и разправии.

Това заяви в предаването „Лице в лице“ по bTV съпредседателят на ДБ Христо Иванов, който коментира явяването заедно с ПП на предсрочните парламентарни избори на 2 април.
„Трябва да взимаме политически решения. Ние имаме разлики с ПП и искам да успокоя всички, че това не са листите. Ние имаме идеологически и политически разлики. Това е темата. Номерът е да съвместим тези разлики, за да убедим възможно повече хора, че ще направим промяната на България към по-добро. Трябва да намерим формата, която да гарантира първия мандат. Трябва да убедим хората, че можем да покажем воля и възможности да водим България напред. Ясно е, че едно такова обединение може да получи аритметично мнозинство и ще е добре да получим първия мандат, но не трябва да допускаме едно некачествено търпимо мнозинство и по този начин да теглим един ритник на обществото. Трябва да говорим за много внимателен и изпълним дневен ред. Трябва да се придържаме към формулите, които предложихме с ПП в този парламент. Това ще ни помогне да вземем първия мандат, за да можем да налагаме дневния ред“, обясни той.
„Искам да кажа на всички българи – не позволявайте да ви плашат. България трябва да бъде в сърцето на Европа и трябва да участва във взимането на важните решения. Това място е Еврозоната. Сега имаме шанс това да се случи и изведнъж от ГЕРБ се обърнаха и се отказаха от членство в Еврозоната заради едни измислени страхове, касаещи застраховката „Гражданска отговорност“ за чужбина“, коментира Иванов членството на България в Еврозоната и приемането на еврото, цитиран от novini.bg.
„Ние няма защо да плащаме данък „Nexo“. Всички видяха, че това е поредната акция за спасяване на редник Гешев. Всичко стана, за да не получим третия мандат, защото се уплашиха, че може да се формира правителство и да се извършат всички реформи. Ние сме спазили закона за даренията. Няма никакви нарушения, не сме нарушили закона, спазили сме го и сме изхарчили всяка една стотинка за това, за което ни е дадена – за предизборна кампания и да достигнат нашите послания до възможно повече хора. Ако се установят нарушения, сме готови да върнем всички дарения, но съм убеден, че това няма да се случи“, категоричен бе за финал Христо Иванов.

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени