Connect with us

Fake Harvard

Иво Мирчев (май) клати обединението и Кирил Петков: Ако е правил далавери, да го вкарат в съда

Published

on

Голямата цел, която преследваме с „Продължаваме промяната“ е да сме първа политическа сила и да получим първия мандат. След това ГЕРБ трудно ще обясни защо не биха ни подкрепили. Не измерваме целта си в гласове, а в петте приоритета и с ясното съзнание, че няма да имаме 121 депутата. Това обяви в интервю за Нова телевизия Ивайло Мирчев от „Демократична България“.

По думите му коалицията им няма да се напълни с „кухи брандове“.

„НДСВ има по-друга роля на тези избори – да отнеме гласове от политическите сили. В момента, в който бъде вкаран отровен двойник или партия, която може да откъсне половин или един процент, това може да се окаже липсващата нишка в НС. С такава цел възкръсват зомбита“, смята той.

Според него ако коалицията на ДБ и ПП не получи достатъчно подкрепа, а ГЕРБ, БСП и ДПС го постигнат, значи това иска обществото.

„Нашата работа е да не допуснем точно този сценарий. Нямаме илюзии, че ще има стабилно 4-годишно правителство, но трябва да направим този преход. Няма нищо по-хубаво от това да си в опозиция, но нашата цел е да сме първа политическа сила. Сигурно е, че ще имаме обща парламентарна група с ПП. Коалиционното ни споразумение запазва идеологическите различия. Обединяваме се не, за да станем по-леви или ПП по-десни, а около петте приоритета“, заяви депутатът.

И допълни, че ако някой е правил далавери с оръжия, трябва да влезе в съда, намеквайки за Кири Петков. 

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени