Connect with us

Нюзрум

Христо Иванов: Разговорите с ПП няма да са публични, трябва да се договаряме за властта на тъмно

Published

on

Разговорите между „Демократична България“ и „Продължаваме промяната“ няма да са публични и ще започнат в първия възможен момент на тъмно. Това каза в кулоарите на парламента лидерът на „Да, България“ Христо Иванов.

„Трябва да изберем най-добрия вариант, за да постигнем максимум ефект. Ефектът, който целим, е първото място. То да ни позволи да наложим своя дневен ред и своята визия за формиране на управление на страната”, каза Иванов.

По думите му гласоподавателите на двете формации няма защо да се притесняват. „България трябва да излезе от спиралата от безперспективност и на липса на възможности. Очевидно е, че това без нас не може да стане“, категоричен е той.

По думите му съдебната реформа и нейното реализиране са въпрос на желание. „ГЕРБ и ДПС провалиха гласуването. Те бяха в зала, те не се регистрираха”, отбеляза той.

Той тълкува решението на депутатите на ГЕРБ да не се регистрират като нежелание реформата да бъде прекарана. „Възможно е законопроектът да мине на второ четене“, очаква бившият правосъден министър във втория кабинет на ГЕРБ.

Иванов уточни, че по отношение на листите те ще държат „да генерират подкрепа и в тях да има лидери, които ясно да мобилизират волята на хората да гласуват, за да можем да постигнем максимален ефект“. Единственото нещо, което ме интересува е максималният ефект за страната“, категоричен е съпредседателят на „Демократична България“. 

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени