Connect with us

Нюзрум

Владо Кузов на ДеБъ намигна на Явор Божанков: Можем да сме заедно! И така до 121…

Published

on

„Намигване“ към Явор Божанков дойде от един от лидерите на „Демократична България“ – опозореният Владислав Панев. Той причисли наскоро изгонения от парламентарната група на БСП Явор Божанков към т.нар. „добри сили“ в парламента.

Любитеят на мади момченца се включи в националния съвет на ДСБ, на който те ще решат дали да дадат мандат на „Демократична България“ да се яви на изборите заедно с „Продължаваме промяната“.

„Убеден съм, че заедно с „Продължаваме промяната“ резултатът ни на 2 април ще бъде много по-добър. Само си представете каква е промяната от преди две години само. В 44-ото Народно събрание нямаше нито един депутат, който да бъде реформаторски настроен. В момента тези депутати сме 73-ма. Ако броим и Явор Божанков, сме 74. След два месеца трябва да сме 121″, каза Панев.

„Изборите на 2 април са решаващи, тъй като реставраторските сили се готвят за тях. Знаете за промените в изборния кодекс, които доведоха до връщане на хартиената бюлетина и на практика удвояване на купения вот. Това ще бъде проблем за нас, но аз съм убеден, че имаме два месеца, през които ако впрегнем всичките си усилия, ще постигнем по-добри резултати, така че да станем незаобиколим фактор“, обясни Панев.

Той изтъкна важността на местните избори: „Феодализацията по места трябва да бъде прекратена, защото това е единствения начин провинцията, и го казвам с добро, да не изостава толкова много спрямо София, и в доходи, и в инвестиции, и в работни места и за правене на бизнес“.

Най-четени