Connect with us

Нюзрум

Генерал Гном се пъчи, Киро му се смее: Обединяваме се с ПП и ставаме сила №1! Ще съборим Борисов!

Published

on

ДСБ се събира да решава ще бъде ли заедно с „Продължаваме промяната“ на предстоящите парламентарни избори.

Поставяме си висока цел – първа политическа сила на предсрочните парламентарни избори на 2 април и първи мандат за съставяне на правителство. Това заяви пред журналисти лидерът на ДСБ ген. Атанас Атанасов преди националното съвещание. Той обясни, ще очаква ДБ да получи мандат за съставяне на коалиция с ПП за предсрочните парламентарни избори. 

Важно е кой ще управлява страната до местните избори. Ако искаме да разбием феодалните владения на ГЕРБ в големите градове, не трябва да допускаме правителство на ГЕРБ да управлява страната, каза Атанасов. 

Атанасов очаква днес ДСБ да получат мандат от областните и общинските председатели на партията коалицията „Демократична България“ да води разговори с ПП за общо явяване на предсрочните парламентарни избори на 2 април. „Да България“ и „Зелено движение“ също трябва да вземат такова решение.

Атанасов обясни, че основната идея на ДБ и ПП е да обсъдят своето поведение в светлината на местните избори. Основната конструкция в България е местната власт, посочи той. 

Лидерите на „Да България“ и „Зелено движение“ Христо Иванов и Владислав Панев, както и съпредседателят на „Продължаваме промяната“ също пристигнаха на събранието ва ДСБ в Интер Експо Център.

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени