Connect with us

Нюзрум

Геори Първанов поведе „Левите баби“ Мая и Дончева на избори, ядосва се как Бойко уважи Корнелия

Published

on

На предстоящите парламентарни избори се очаква „Алтернатива за българско възраждане“ (АБВ), „Движение 21“ и „Изправи се България“ да се явят заедно като формация „Левицата“. Това заяви в пресклуба на БТА в Стара Загора лидерът на АВБ Румен Петков.

Той уточни, че в момента се водят разговори „които не са финализирани“. „За нас консолидацията на левицата е неизбежен процес. Той е задължителен“, посочи още Петков. От думите му стана ясно, че това „форматиране на левицата е стремеж да покажем на левия избирател, че има избор. То не е противопоставяне, а е стремеж да направим политика, която да представим“, обясни лидерът на АБВ.

Според него в 48 -то Народно събрание има „драматична непредставителност на българските граждани“. Причината за това е, че „едва 9 на сто от имащите право на глас са гласували за партията, която има най-много избиратели“.

Политическата обстановка в страната коментира и президентът на България (2002- 2012г.) Георги Първанов. „На финала на този парламент видяхме един изблик на любов между Бойко Борисов, Корнелия Нинова и ръководството на ДПС“, каза Първанов.

Според него е „прозвуча полузаявка те да управляват след това заедно. Ако те наистина са сближили позиции и биха могли да управляват след два месеца, защо не го направят сега“, попита Първанов. От думите му стана ясно, че нови избори ще доведат „не до разплитане на възела на българската политика, а до неговото по-тежко завръзване“. Първанов е категоричен, че „Президентска република не може да се получи, защото във Великото народно събрание не може да се събере такова мнозинство, че да се изработи нова конституция. Смятам, че няма да е по-работеща една полу-президентска република. Това са приказки за „ловене“ на избиратели“.

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени