Connect with us

Импийчмънт

Свиленски се ядоса! Вирна рогите и намуши Румен Радев в челото, думите му са зловещи

Published

on

„Следващият президент може да държи мандатите и 6 месеца. Президентът забави връчването на мандатите, без никой да го е искал. Сигурно държавният глава не е нарушил Конституцията, но е нарушил моралните норми и създава прецедент за в бъдеще.“ Това каза председателят на ПГ на БСП Георги Свиленски пред БТВ.

„Парламентаризмът е застрашен и се измести управлението на друго място. Единственото обяснение за това удължаване е, за да работи служебният кабинет спокойно и необезпокоявано от никого. Нямам друго обяснение“, коментира Свиленски.

Той заяви, че има разлом между Румен Радев и българските социалисти, защото водените от него политики нямат нищо общо с желанията на социалистите.

„Ние знаем какво мислят те. Президентът трябва да бъде равно отдалечен от всички. Показа, че не е. В крайна сметка той сам призна, че се е намесил в кампанията на предишните избори с неговия служебен кабинет, създавайки политически проект. След това неговите министри какво правиха по студиата и по време на предизборна кампания. Така че тези самопризнания са от тяхна страна. Политиките, които водеше служебния кабинет, нямат нищо общо с политиките, които очакват социалистите и левите хора, както обичат да казват от президентската институция“, коментира Свиленски.

Според него на предстоящите избори БСП ще има нова програма, свързана с модерното ляво.

Най-четени