Connect with us

Парламент

Кокорчо тъжен в парламента, заедно с ДеБъ едва ли ще бият ГЕРБ: Това не е целта на обединението

Published

on

Работим заедно с „Демократична България“ доста активно, така че да се случи обединение не само с тях, а и с всички други граждански организации, партии, с които имаме обща визия за България – как да стане една съвременна, европейска държава, в която всички ние искаме и се гордеем да живеем. Това каза пред журналисти в парламента съпредседателят на „Продължаваме Промяната“ Асен Василев.

Попитан дали е постижимо ГЕРБ да не е първа политическа сила, Василев уточни, че едва ли, но не това е целта.

„Целта е най-накрая България да тръгне напред по правилния начин и да построим държавата, която всички ние искаме“, каза той.

По думите му оттук нататък всичко зависи от българските избиратели. На въпрос как си представя обединение с ДБ, Василев поясни – с предварително подписано коалиционно споразумение. 

„Малко по малко българското общество узрява за нов начин на правене на политика и затова накъде искаме да вървим“, каза още депутатът. Според него се е видяло, че има две алтернативни визии за това как България трябва да изглежда.

Едната визия е, че всичко, което се е случвало досега, е горе-долу добре и това е каквото можем, посочи той.

Василев обясни, че според другата визия България може да заеме едно много по-достойно място в ЕС, да задава тона какво се случва. 

Предстои кампания, предстои българският народ да направи избор в каква България иска да живее, заяви Василев и допълни, че след това ще се говори за коалиции и всичко останало. 

За поканата на БСП, ПП също да подадат жалба в Конституционния съд относно компанията- доставчик на двата нови реакторa на АЕЦ-Козлодуй, Василев уточни, че партията ще даде отговор, след като се запознае с мотивите на БСП и Възраждане.

Най-четени