Connect with us

Timeline

$ 40 милиона! Цената, която Херо Мустафа плати на ДеБъ за главата на Гешев! Говори бивш партиен лидер

Published

on

Помислете върху това.

Кампанията за реформа в съдебната ни система се спонсорира всяка година с милиони. Има създадени неправителствени организации, организират се семинари, има медии, в които това е основна тема от години. Има журналисти и сайтове за разследваща журналистика, на които съдебната реформа също е основна тема. Голяма част от тях се финансират от Америка за България, по-малка част се финансират от дарения на последователи. На Американското посолство също е основна тема, те поемат “обучението” или настройването на политици в тази вяра, в “правата вяра” един вид. Посолството помага при назначаването им на позиции във властта, за никого не е тайна. Годишно Америка за България само инвестира милиони в тази кауза, някои го оценават на над 10. Всяка година. Може да се каже, че на доста хора това им е работата, получават възнаграждение да поддържат тази “политика” да речем.

От друга страна, съдебната реформа се характеризира в огромната си част, със смяната на главния прокурор. Това също всички го знаем, трудно някой може да изреди друг приоритет. Смяната на Гешев е акцента.

Можем да заключим, че една неправителствена организация и едно посолство полагат наистина големи усилия да постигнат тази смяна. Можем да заключим също, че една доста голяма група хора живее, издържа се от това. Можем да кажем също, че запоследните 4 години, тази кампания е финансирана с поне 40 милиона по различни линии.

Сега да погледнем другата страна, Гешев.

За да издържи на война срещу 40 милиона, той трябва да има някаква цел. Защото тези 40 милиона го направиха най-черният в държавата и най-атакуваният. Срещу никой друг не са инвестирани толкова средства, нормално е да е очернен в очите на публиката. Дайте ми 1 милион и име, ще ви покажа колко много е това за шест месеца. Те имаха 4 години.

Но Гешев стои. Оплют до непознати нива, стои и очевидно вярва в своята позиция и трябва да е мотивиран от нещо. Никой не иска да го плюят от сутрин до вечер без причина.

Тезата на Американското посолство е, че той е корумпиран и е чадър на мафията, ерго плаща му се. Те американците си го награждават от време на време, но това е за да го поддържат жив и да вървят по 10 милиона на година, ще каже някой заядлив.

Идеята ми е, че докато най-силната държава в света, с най-силните служби като ЦРУ и ФБР, докато те не покажат сметка с поне 10 милиона на името на Гешев, остава меко казано недоказана тезата им. Ако те не могат да намерят парите, които мафията уж му плаща, допускам, че такива пари няма. А да убедите обществеността, че Гешев е някакъв зъл гений, който “опъва чадър над мафията” за една заплата като прокурор е много, много слаба теза. Ако той наистина е престъпник, за всяко престъпление има мотив. За тези престъпления, които го обвиняват него, освен много, ама много пари, не се сещам какво друго може да го мотивира. А ако ЦРУ и ФБР не могат да ги намерят вече четвърта година, извинявам се, но е много вероятно да ги няма.

И докато не ги намерят , и ни ги покажат, може би е разумно да не си пипаме главния прокурор.

Точно сме в разгара на последната кампания на Херо Мустафа, на всяка цена да се приеме закон за главния прокурор. В последните дни на този парламент, това било най-важното за нас. Ти да видиш 😊

Та замислете се, това за нас ли е най-важното като държава, или за нея с цялата организация за 40 милиона? Защото същата дама ни убеждаваше, че е най-важно за България да клекнем за Македония и сега ни бият и стрелят там. И не е ли разумно да понесем риска да си изпратим Херо Мустафа вкъщи и след това да го решим този въпрос? Защото натискът, който оказва тази жена е съизмерим само с натиск от руското посолство, но по времето на комунизма. А и повече прилича на нейна лична цел, нещо, което да отчете като резултат. Защото всичко друго и е трагения, а и вече ни поизлъга веднъж. Имаме основание да се съмняваме в думите и.

Депутатите ни ведъж вече гласуваха под нейният натиск и се оказахме излъгани. Сега пак ли?

Под натиска на САЩ ние клекнахме за Македония, а Прокопиев, собственикът на медиите, които обезпечиха клякането, получи ВЕИ в съдружие с македонската държава и за много милиони.

Не е ли това “малка група, която е създала организация да се облагодетелства от политика”?

Аз мисля, че отговаря на описанието.

От профила във фейсбук на бившия лидер на СДС БОРИС МАРКОВ

Най-четени