Connect with us

Парламент

ГЕРБ притесни Гешев: Работим и другата седмиа и приклчюваме със закона за прокурора!

Published

on

Съдебната реформа и законите за Плана за възстановяване и устойчивост са приоритетите на ГЕРБ-СДС до края на 48-ия парламент. Това обясни шефката на групата Десислава Атанасова в кулоарите на парламента.

Прогнозите ѝ са че парламентът ще работи последно другата седмица. До тогава от ГЕРБ-СДС са си поставили като приоритет част от законите, нужни за съдебна реформа – борба с корупцията и защита на гражданите, подаващи сигнали, както и законите, необходими за Плана за възстановяване и устойчивост.

„Това мисля, че са най-важните и за цялото общество, и за Народното събрание теми. Въпросите и и законопроектите за еврозоната също се движат, и там има срокове, които текат между първо и второ четене, но аз смятам, че до края на другата седмица ще успеем в максимален обем да свършим достатъчно работа, така че да гарантираме първо, че средствата по Плана за възстановяване и устойчивост не са застрашени, и второ, че е ясна посоката по отношение на правосъдна реформа и корупция, и трето, че пътят на България към еврозоната не подлежи на коментар“, каза Атанасова. Тя обяви и че от групата на ГЕРБ-СДС държат законопроектът за главния прокурор също да бъде разгледан в зала.

Тя оцени и бързата работа на комисиите към НС.

„Според мен традицията, практиката, трайно е отстоявала, че не повече от седмица след връщането на последния мандат, следва президентът да издаде указ и Народното събрание да бъде разпуснато“, коментира Атанасова. 

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени