Connect with us

Timeline

Тя навря фараона Тренчев в кучи дирник: Прекрасно! Да заведе дело за 1 млрд. срещу България

Published

on

Мария Крънчева написа коментар във Фейсбук, свързан с един от обвиняемите шефове на „Нексо“ Антони Тренчев.

Вижте анализа й:

Повтарянето на “кюлчета, пачки, чекмеджета…” или “20-30 години една шайка ни управлява” (сякаш преди това комунизма беше прекрасно) и заплахите ще съдим България за 1 млрд., е обръщане риториката срещу Гешев и остро навлизане в политиката.

Тренчев и NEXO ще бъдат ползвани в предизборната кампания активно.

А има ли основание за тревога за евентуално дело срещу България?

Мотивът, който изтъкна Тренчев за завеждане на бъдещо дело е: Прокуратурата е провалила листването на NEXO на борсата Nasdaq. А как очакват това да стане след като вече имат забрана за 5 години да оперират в САЩ и да върнат парите на всички американски инвеститори?

Не е ли всъщност Летиша Джеймс Главният Прокурор на Ню Йорк тази, която осуети възможното листване на борсата? Защо не заведе дело срещу САЩ, ами срещу България?

Друг аспект е какво нарушение е допуснато от българската прокуратура да води разследване срещу Нексо? Та те не са “свещена крава”, която не може да бъде обект на проверки и разследвания.

А и това именно трябва да прави Прокуратурата, няма друга работа. Значи като е активна, “Ама защо е толкова активна?”. Ако не е активна, “Ааааама защо не е активна?” Няма угодия. Няма.

Има още един аспект на това “дело”. Известно е, че в България определената държавната такса в съда за едно такова дело е 4% от стойността на иска. За да бъде заведен иск на стойност 1 милиард долара, трябва да се внесе държавна такса в размер на 40 милиона долара. Може да се окаже, че ще бъде много хубаво да го заведе в България. Не съм наясно къде точно смята да го води, но където и да в таксата едва ли ще бъде по-малка. Струва ми се малко вероятно въобще подобно дело да стигне до Съд.

За мен това са предизборни димки за наивници от един уплашен новобогаташ, на който пред очите му се срива най-голямото нещо, което е сътворил.

Както каза една моя фейсбук приятелка психолог след двете му тв участия: “Безпомощност лъха от това поведение…”

Арогантна безпомощност и безпочвени заплахи без доказателства и аргументи.

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени