Connect with us

Бай Ганьо

Цв. Цв. удари дъното! Взел ли е пари от Киро и Асен, за да нахлуе в ТВ-студио и да ръси глупости

Published

on

Четвърти неуспешен мандат за БСП, това е голямо поражение. БСП беше реален политически фактор като първа или втора политическа сила след парламентарни избори, сега те са извън тройката. Президентът изпълни своя ангажимент към левия избирател, за да може да засвидетелства уважението за двата избора, които получи.

Това каза председателят на лилипутската Републиканци за България Цветан Цветанов в „България сутрин“ в BG ON AIR. „Това, което сега наблюдаваме е, че се търси вариант след предсрочните парламентарни избори, каква да е конфигурацията на редовен кабинет. „Анонсът, който беше направен на лидерската среща, проведена между БСП, ГЕРБ, ДПС и „Български възход“ се видя не само, че се върви към „хартиена коалиция“, която видяхме при гласуването на промените в Изборния кодекс.

Тази коалиция прераства в нещо по-голямо. Следващите парламентарни избори ще бъдат подчинени именно на тази т. нар. „хартиена коалиция“, която ще бъде с лек уклон към други геополитически виждания на страната и това ще бъде малко повече към Русия“, заяви Цветанов. По думите му започва да се лансира теза и за програмен кабинет.

„И в сегашната конфигурация на една такава коалиция ГЕРБ, БСП и ДПС правят 128 депутата и като добавим 12 народни представители от „Български възход“ стават 140.

Целта според мен при тази промяна в Изборния кодекс и въвеждането на хартиената бюлетина отново в изборния процес – това означава, че ГЕРБ, БСП и ДПС ще имат възможност да бъдат координирани като действие в секционните избирателни комисии и да получат по-висок изборен резултат и същевременно ще се стремят „Демократична България“ и „Продължаваме промяната“ да имат по-малко от сегашния сумарен сбор на 73 народни представители. ГЕРБ, БСП и ДПС ще се борят за квалифицирано мнозинство и да имат 2/3 мнозинство в българския парламент, „разкри“ Цветанов, с което потвърди опасенията, че е добре мотивиран от Кирил Петков и Асен Василев да плюе по всички техни опоненти.

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени