Connect with us

Импийчмънт

Радев вече го е страх от съюза Нинова – Борисов! Прати личния си пинчер да лае по тях в bTV

Published

on

Ако не се заговори за сериозна промяна на политическата система и ако няма нови лица, ние ще вървим от избори на избори.

Това коментира президентският пинчер Слави Василев в ефира на „Тази сутрин“ по bTV.

Няма нови лица в новото ляво и новото НДСВ, категоричен беше Василев по повод възраждането на партията и участието и в следващите избори. 

„Очевидно ние отново отиваме на избори със същото оскъдно меню – нещо, което според мен не подпомага нито решаването на политическия проблем, нито обстоятелството, че лидерите няма да се сменя и те са такива, каквито са. Има необходимост от свежа кръв в българската политика и ако не са служебните кабинети на Румен Радев ние ще гледаме едни и същи физиономии“, каза Василев.

Според него президентът е казал неговата тежка дума и лидерите ще трябва да се раждат от само себе си, а не посредством авторитета на президентската институция. Този коментар той направи по повод твърдението си от преди дни, че вероятно Атанас Пеканов ще е следващия служебен премиер.

„Много е любопитно, как българският елит зрее. Той до такава степен зрее, че ако прогнозните резултати за партиите в следващото 49-о Народно събрание се сбъднат, то вероятно ще видим коалиции между ГЕРБ, БСП, ДПС и „Български възход“ – това беше и формата на лидерската среща. Практически това означава, че българският политически елит е способен да се спогоди с всеки един, без значение какви са политическите му възгледи“, каза още Слави Василев.

Според него обезличаването на политическите партии вече е факт и ако бъде сглобена една такава коалиции, то това обезличаване ще стане още по-явно. Политическият консенсус не може да се осъществи на база политически приоритети, категоричен е политолога.

Относно тезата на лидера на БСП Корнелия Нинова, че президентът е изместил центъра на властта към него, Слави Василев каза, че това е разписано в конституцията. „Президентът е длъжен да състави кабинет, когато партиите не могат да се разберат“, допълни той.

Най-четени