Connect with us

Бай Ганьо

Фараонът Тренчев си плати за интервюта в Нова и bTV: Не ме интересува тая клета държава България

Published

on

Издирваният съосновател на Nexo Антони Тренчев даде неделни интервюта и по Нова ТВ, и по БТВ. Първо Тренчев избра да говори в ефира на „На фокус с Лора Крумова“. „Случващото се в България засяга моя бизнес и житейски планове в много малък аспект. Действията на българските власти са абсурдни, излишни и голяма част от тях – незаконни. Ние ще отговорим по подобаващия начин на това“, закани се той. Идеята им е да съдят за 1 млрд. долара или държавата, или прокуратурата, но със сигурност България.

Според него е абсурдно, че в Nexo може да финансира терористи. Махмуд Мохамед, който е в забранителния списък на издирвани лица на израелски служби, освен, че не бил клиент на Nexo, правил транзакции през платформата им две години преди да попадне в списъка на издирвани лица.

Според него това, което българската прокуратура е обяснила като „международно партньорство”, било предоставянето на софтуерно решение, на което тепърва ще се учат.

„Беше удобен момент звучно да се ударят партии като ПП и ДБ и да се саботира третия мандат”, твърди и той като представителите на „Да, България”. За даренията на служителите си знаел, но не вмешателствал и те сами решили „да изразят гражданските си позиции” с по 20 хил. лв. едновременно.

И по БТВ, и по Нова ТВ Тренчев нарече България „клета държава“, с която се занимавали само от родолюбие и патриотизъм.

„Знам, че вероятно звучи вълнуващо, но всъщност моето ежедневие е доста по-монотонно и скучно. Стоя по 16-17 часа пред един компютър, опитвам се да управлявам някакъв бизнес и хубав продукт, така че да имаме някакъв свестен пример от България – така както Естония си имат Skype, за да покажа, че в тази клета мъничка държава може да се случат нещата по различен начин от кюлчета с пачки, от изнасяни десетки, да не кажа стотици милиони към екзотични дестинации. И сега трябва да се занимавам с безумните обвинения на прокуратурата“, каза той пред Светослав Иванов по БТВ.

Попитан къде точно е сега, Тренчев каза, че е в „своя дом, заобиколен от хора, които го обичат“. В България не живеел отдавна и ставащото тук слабо влияело на ежедневието му , повтори той и пред БТВ.

„Едва ли очаквате да ви дам точния адрес“, каза той и заяви на водещия да прескочи от „жълтините“ (например къде е търсен от властите обвиняем) към важните теми, които имат значение за зрителите.

Най-четени