Connect with us

Нюзрум

Тома Биков: БСП отива на кино, ако ПП и ДеБъ се гушнат! И нападна министър на Радев: Пълен провал

Published

on

„ДБ бяха ключът към решаване на политическата криза, но те не се възползваха от нито една възможност да бъдат ключов играч“, каза депутатът

ГЕРБ се променя непрестанно, дори и като персонален състав, заяви пред БНР депутатът от ГЕРБ Тома Биков.

„Може би сме партията, която си е признала най-много грешки и то докато е управлявала. Ако се върнете, ще видите колко министерски оставки има. Всяка от тях е признаване на грешка пред обществото и пред нашите избиратели. Нямаме да признаваме нищо пред ПП и ДБ“, посочи още той.

В момента те са в позиция да признават свои грешки, а не го правят. Ако са морален стожер на обществото, би трябвало да се отнасят така и към себе си. Това, че са заобикаляли закона, когато са приемали дарения, не ги води към признания. Личи, че това е корпоративно финансиране“, каза той по отношение на Nexo.

Биков посочи, че от 2-3 години българската политическа система се намира в период на трансформация, която предстои да бъде завършена в  рамките на тази година.

„Едно преминаване на двублоков модел с един  ляво-либерален център и един дясно-консервативен център. От тях се структурират различни мнозинства. Това отнема сериозна обществена енергия. Двете формации, изразяващи тези тенденции, са ГЕРБ и ПП. Като една от възможностите да бъде ясно очертан този разлом е коалирането на ДБ с ПП“, смята Биков.

„Ще ми бъде интересно как ще се случи трансформацията в ДБ по отношение на бюджетната политика, ако тръгнат да се коалират с ПП. Те демонстрираха диаметрално противоположни цели и намерения по отношение на бюджета.  Очевидно по-големият коалиционен партньор ще наложи своите виждания“, прогнозира политикът.

В тази нова ситуация БСП играе ролята на второстепенен фактор, ДПС тепърва ще трябва да се позиционира, обясни още Биков. 

Той постави слаба оценка на работата, свършена от Министерството на културата по отношение на Плана за възстановяване.

„Абсолютен провал. Там е направено едно голямо нищо“, категоричен е Тома Биков.

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени