Connect with us

Fake Harvard

Йордан Цонев нарита мисирките на Петков: За едни войната е смърт и трагедия, за Кирчо – бизнес

Published

on

„Сериозно ли мислите, че Кирчовците са спасили Украйна? Разследването трябва да провери кои са компаниите, които са били посредници при продажбата и изнасянето на оръжия“, заяви депутатът от ДПС Йордан Цонев пред БТВ. Повод за думите у е статия ва „Ди Велт“, която гласи, че Кирил Петков е спасил Украйна, защото докато е бил премиер страната ни е изнасяла оръжия и гориво за воюващата с Русия държава Самият Кирил Петков призна, че оръжия са изнасяни, но тъй като коалиционният му партньор в лицето на БСП не са били съгласни, той е намерил фирми-посредници, чрез които това оръжие да бъде купено и изнесено.

„Моето мнение е, че това е кризисен пиар от страна на това чуждестранно издание. То излиза точно в този момент, за да изперат евроатлантическия си имидж и не се прави за първи път. Те гласуваха много пъти срещу евроатлантически решения“, заяви Цонев по адрес на ПП

„За едни войната е смърт и трагедия, за други е бизнес. Нека да насочат разследващите усилията си в компаниите, които са били посредници, има ли комисионни, няма ли. Защото като чуя за Кирчовците се сещам за комисионни“, допълни още Цонев.  

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени