Connect with us

Fake Harvard

Заместникът на Бойко се смее какъв идиот е Киро: Хвали се с лъжите на Корнелия Нинова

Published

on

„Крайно време е да възстановим по един или друг начин разваленият от две години насам ред в българската парламентарна демокрация. Нормално е де се търсят точки на сближаване, за да се установи има ли шанс за мнозинство в рамките на този парламент или няма“. Това заяви Даниел Митов пред журналисти в Народното събрание.

Той коментира, че има решение на конгреса на ГЕРБ, в което се посочва, че няма как партията да има коалиционни отношения с БСП. Той коментира, че очаква лидерска среща на която да присъстват и Христо Иванов и Корнелия Нинова, които доскоро са били коалиционни партньори. Митов изрази мнение, че ще е много трудно съставянето на правителство с третия мандат.

„Още по време на управлението на кабинета „Петков” ние призовавахме да си кажат, че изпращат оръжие за Украйна и още в рамките на миналия парламент да вземем решение това да стане официално. Проблемът тук е защо лъгаха? Защо Кирил Петков и Корнелия Нинова лъгаха, че нито един куршум не е отишъл в Украйна?”запита той.  Даниел Митов обобщи, че Корнелия Нинова продължава да твърди тази лъжа, а пък Кирил Петков тръгнал да се хвали.

Даниел Митов коментира и темата със скандалната фирма Nexo:

„Скандалът с Nexo зададе  големите въпроси : как се финансират партиите и вторият е какво е искал да прави Асен Василев като министър на финансите със системата за разплащания”. Той припомни, че в няколко свои интервюта Василев е прокраднал намеренията си за това дали българската финансова система за електронни разплащания може да бъде прикачена към подобни небанкови  оператори. Митов категорично заяви, че това по себе си е безотговорно, защото по този начин  се заобикалят всички възможно международни санкции.

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени