Connect with us

Нюзрум

Гълъб Донев – премиер на правителство на БСП!? Той отговори: Всеки може да е, Пеканов става за…

Published

on

„Не съм разговарял с президента по тази тема. Аз съм изключително отговорен към работата, която върша – екипът на служебния кабинет да решава най-наболелите въпроси на българския народ, както и да взема важни решения, не ни е страх от тях“. Така отговори служебният премиер Гълъб Донев на репортерски въпрос дали би приел ако БСП го поканят да стане министър-председател на правителство с третия мандат.

Малко по-късно той бе попитан дали има вероятност и потенциал служебният вицепремиер Атанас Пеканов да оглави такова правителство и той отговори така: „Всеки може да има потенциал за премиерския пост, дори вие можете да пробвате, но не само да пробвате, а и да работите за интересите на България“, каза Донев.

Той предупреди, че преговорите с ЕК за предоговаряне на Националния план за възстановяване и устойчивост ще бъдат дълги, защото България е първата страна членка, която иска такава процедура. Следващата седмица екипът на Пеканов ще започне в Брюксел активни разговори именно по процедурата.

„Това е процедура по която и ЕК, и България трябва да постигнат разбирателство и синхрон. Още повече, че в началото на февруари предстои и отваряне на нова програма от плана за 400 млн. евро“, каза служебният премиер.

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени