Connect with us

Fake Harvard

Лорер честен до безобразие: Като управявахме с БСП, бяха готини! Сега вече не ги харесваме

Published

on

От „Продължаваме промяната“ обявиха, че ще отидат на среща с БСП, но подкрепа за правителство с третия мандат е малко вероятна.

„Радваме се, че важността на лидерските срещи започва да става ясна. Настоявахме за това от самото начало. За съжаление, самата Корнелия Нинова не уважи нашата среща в парламента, когато мандатът беше при нас. Изпрати заместници. В нашето разбиране откритите срещи в парламента между лидерите са правилният формат, в който да се обсъждат приоритетите. Трябва да се обсъждат приоритетите за хората и кой какво ще изпълни. Ще отидем на тези срещи, защото са важни. Приоритетите – в това число икономическо развитие, енергийна независимост, трябва да обсъдим с третия мандатоносител“, заяви Даниел Лорер от „Продължаваме Промяната“ пред NOVA.

„Макар и да управлявахме заедно с БСП успешно 6 месеца, след това излязоха сериозни разделителни линии. Вероятността да бъдем част от кабинет на БСП е доста малка. И ГЕРБ, и ДБ бързо ще заявят своята отрицателна позиция“, отбеляза той.

„Ще е трудно да намерим допирни точки с БСП“, добави депутатът от ПП.

По думите му, ако има конкретна оферта, националният съвет на ПП ще вземе крайно решение.

На въпрос какво смята за спрягания за служебен премиер Атанас Пеканов, Лорер заяви: „Чух версии, в които той е лансиран като важен участник в бъдещи политически проекти.

Трудно ми е да врачувам по намеренията на Президентството. Президентът се чувства много комфортно да властва като суверен. Това ще е поне до април“, допълни още депутатът от ПП.

Лорер коментира и случая Nexo: „Забележете кога този скандал изскочи в общественото пространство. Тези разследвания в САЩ се водят от месеци. Прокуратурата избра един абсолютно специфичен момент – когато имаше вероятност мандатът да се даде на „Демократична България“. Те имаха най-голям шанс да съберат някаква подкрепа. Точно в парламента достигнахме до важния закон за контрол над главния прокурор, който е сърцето на правосъдната реформа. Прокуратурата е безконтролна. Тя не се отчита пред никой. Когато стигнахме до момента, в който парламентът разисква закона за разследване на главния прокурор, се появи Nexo. За мен тези съвпадения са необясними“.

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени