Connect with us

Нюзрум

Журналист от „Капитал“: ПП и ДеБъ са взимали пари от Nexo! Въпросът е черни или бели са тия пари

Published

on

Служители на Нексо са дарявали пари на ПП? Отговорът на този въпрос става ясен от интервю на Йоан Запрянов от “Капитал”:

„Това е много сложен въпрос, защото е съвсем възможно и вероятно и лесно доказуемо, че служители на Nexo са дарявали пари на „Продължаваме промяната”.  Друг въпрос е дали тези пари за били криминални, защото не цялата  дейност на фирмата е криминална. Доста медии написаха, че става въпрос за пирамидна схема, но тя не е такава. Единият въпрос е  дали тези пари са били мръсни и дали партиите- ПП и ДБ  са знаели за тези дарения. И третият въпрос е  дали са ги дарявали редови служители, защото тава са едни хора, които взимат доста високи заплати за средното в България  и подобно на много хора в IT сектора те подпечатат тези партии, които представляват тях. В това само по себе си няма лошо”. Това заяви в свое интервю пред TV 1 журналистът от “Капитал” като по този начин оспорва твърденията на „Продължаваме промяната”, че не са получавали дарения от Nexo.

Припомняме, че  от самата Nexо потвърдиха, че са финансирали предизборни кампании на  ДБ, водени единствено от „будна гражданска съвест“.

Преди година съпредседателят на ПП и бивши финансов министър Асен Василев пък признава за намеренията си да въведе в България крипторазплащането. В интервю за „Блумбърг“ той споделя, че се водят разговори с БНБ и някои играчи в криптоиндустрията, за да се проверят възможностите и дали има смисъл да се предприемат последващи стъпки.

Най-четени