Connect with us

Гербери

Бойко се включи в „Дарик“ и на Асен Василев и Христо Иванов им настръхнаха космите на гърба

Published

on

„Nexo е едно международно разследване, доколкото разбирам, и става дума за много пари. За ДБ това е репутационен проблем, вероятно избирателите на ДБ ще го счетат за проблем. Просто дарения 5 по 20 000 лв. е много скалъпено. Да беше едното 15, другото 30…. Но това си е техен проблем“.

Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пред „Дарик радио“.

Той изброи поредицата от приети през последната седмица полезни законопроекти и подчерта, че това е най-работещият парламент от много насам. Категорично отрече да се опитва да раздели ДБ и ПП, подкрепяйки „Демократична България“.

„Снощи Христо Иванов в „Панорама“ звучеше притеснен, защото трябва да носи цялата отговорност. Но аз се надявам в понеделник Радев да им даде мандата. Продължавам да виждам надежда, разбирам, че Христо Иванов не иска да е премиер да сложат когото преценят“, каза той.

Борисов подчерта, че за него ПП са левица, но ДБ си преценяват.

„Ако той смята, че една крайнолява партия като ПП, която в мандата си не прие оръжия за Украйна и направи така че милиарди да изтекат към Лукойл, а откакто не управляват цената на бензина падна с 90 ст… Към когото решат да се обърнат първо за подкрепа. Това си е тяхно право“, каза лидерът на ГЕРБ.

Борисов не се съгласи, че може да търси своя вина в Nexo, както твърди бившият съдружник и депутат от ПП Настимир Ананиев.

За третия мандат той подчерта, че само си разсъждава къде може да иде той, а Румен Радев нито е виждал, нито е чувал.

„Асен Василев колкото и да лъже, това няма да се промени“, подчерта бившият премиер.

„Време е да спрем да си мерим колко успешни сме, а да излезем от тази конституционна криза. Само в главата на Асен Василев сега живеем по-добре“, каза Борисов.

„Съдебна реформа, в която е записан Бойко Рашков или което и да е конкретно име, няма как да се приеме от ГЕРБ. Изобщо не говоря за себе си, но е абсурдна самата идея да арестуваш пиара на една партия пред детето ѝ“, подчерта още той.

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени