Connect with us

Fake Harvard

Найо Цицин набута Киро и Асен в изумително тъп пиар! Пусна писмо до ДАНС за 40 милиона

Published

on

ПП „Продължаваме промяната““ подаде сигнал в ДАНС за възможно престъпно деяние срещу енергийната и съответно националната сигурност на България, съобщават от пресцентъра на партията. Очевидно това е поредният тъп PR-ход, измислен от скъпоплатения пиар на Киро и Асен – Наио Тицин, по-известен като Найо Цицин. Двамата аферисти се мъчат от два дни всячески да изместят темата с крипто-измамниците около тях. Явно това писмо е със същата цел.

 В периода януари – април 2022 г., по договора на обществения газов доставчик „Булгаргаз“ с ТЕЦ Варна, той не плаща доставените количества на стойност над 37 милиона лева. В сигнала към ДАНС ПеПерастите алармират за драстична промяна в поведението на „Булгаргаз“ в съдебния процес. Първо, дружеството не се възползва от възможността, дадена от съда, да иска неприсъствено решение. Второ, не изпраща и процесуален представител, с което пропуска възможността да направи последни доказателствени искания във връзка с доклада. Трето, настоящият директор на „Булгаргаз“ Деница Златева подава молба да не бъде даван ход делото. Няма данни и за поискано обезпечение на иска, което поставя в риск събираемостта на дължимите вземания.

С бездействията си дружеството се лишава от възможност за бързо осъждане на ТЕЦ Варна и набавяне на значителни средства в „Булгаргаз“, липсата на които и министър Росен Христов, и изпълнителният директор Деница Златева, са подчертавали многократно.

Бездействията означават, че делото ще се гледа по общия ред, ще може да бъде обжалвано от страните и да се проточи в продължение на години, през които „Булгаргаз“ няма да има достъп до дължимите около 40 милиона лева. 

Считаме, че със своето бездействие настоящият изпълнителен директор на дружеството потенциално е нанесъл вреди на националния интерес, евентуално в полза на ТЕЦ Варна, както и че има основание да се извърши проверка от ДАНС.

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени