Connect with us

Импийчмънт

Тя разтресе Нова: Радев си прави партия, слага Пеканов начело! Целта му е да погълне БСП

Published

on

Усилено се говори, че президентът Румен Радев ще създаде собствена партия с лидер Атанас Пеканов за местните избори. Това каза пред телевизия НоваНюз политологът Цветанка Андреева.

Тя смята, че шансовете за третия мандат са нищожни, но се поставя добра основа за концепция за управленска коалиция. „Разговорът ще продължи, а няма да започне отначало. Струва ми се, че ситуацията качествено се променя. ДБ, ГЕРБ и ПП трябва да се обединят около петте приоритета на партията на Христов, за да има широко мнозинство. ГЕРБ вече са готови за този дебат, идеята е укрепване на институциите на съдебната власт, а не да се деперсонализира битката. Политически знамена като Рашков трябва да бъдат свалени и да се седне на смислен диалог“, коментира Андреева. 

Според нея врагът на демокрацията не е Борисов. „Радев би играл сериозно този път, защото местните избори са важни за живота на политическата сцена. Съвсем възможно е да създаде трети политически проект. И ПП ще изпревари като ход, президентът се готви да бъде лидер на лявото пространство след няколко години“, смята политоложката. 

Най-четени