Connect with us

Импийчмънт

Йотова обяви на каква партия Радев ще даде трети мандат! Коментира Nexo и ПП: ДАНС да ги разкрие

Published

on

Решението за партията, на която ще бъде връчен третият мандат, ще бъде плод на сериозен анализ от страна на президента Румен Радев, заяви вицепрезидентът Илияна Йотова.

Тя посочи, че ще бъде избрана партията, която има най-голям шанс да обедини други формации за управленско мнозинство и която ще е продължител на политиките на служебното правителство.

„Анализират се заявките на отделните политически партии в българския парламент, разговорите, които те имаха помежду си и най-вече – основният аргумент ще бъде коя ще е тази политическа сила, която ще има най-голямата възможност да направи редовно правителство. От първия ден след последните избори становището на президентската институция е, че България има нужда от стабилно правителство и редовен кабинет. Има и едно друго много важно основание – да се продължат политиките на служебното правителство, които доведоха до това, че България в момента е единствената страна в ЕС със спад в инфлацията, успокоение и стабилност по отношение на горива и цени, международни договори, които да осигуряват тези горива през следващите месеци. Така че този аргумент – да имаме стабилност и онази партия, която може да гарантира тази стабилност също е важно. Нека изчакаме президента, той ще даде своите аргументи“, посочи Йотова.

Йотова изтъкна, че остава оптимист за шанса за излъчване на редовно правителство от 48-ото НС.

Advertisement

По повод твърденията за връзки между действащи политици и разследваната за измами с криптовалута компания Nexo Йотова коментира:

„Нека да излезе цялата истина на бял свят, да се видят – ако има такива връзки – казвам, ако има, защото това са все още заявки на други политически партии, които са и техни политически опоненти. Ние няма да паднем лесна жертва на тези внушения, защото има ДАНС, има и прокуратура, нека те да си свършат работата и да кажат пред цялото българско общество кой какво е вършил, как се е облагодетелствал, ако се е облагодетелствал и защо България попадна отново в една доста неприятна ситуация в международен план“.

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени