Connect with us

Fake Harvard

Глас от САЩ притесни Асен и Настимир: Тук разследват Nexo от септември! Защо в София толкова ги бавят?

Published

on

„Крипто пазарът върви много бързо. Изненада ме, че от септември започнаха разследванията в САЩ по тази фирма Nexo, а чак сега в България. Няма да се изненадам, ако има и политически оттенък по този случай“.

Това коментира от САЩ пред БТВ бившият финансов министър Симеон Дянков.

Той очаква двуцифрена инфлация поне до есента и според него е малко вероятно е да покрием критериите за влизане в Еврозоната скоро.

Симеон Дянков е категоричен, че ни трябва редовно правителство, защото се гледа последния редовен бюджет.

Advertisement

„Малко вероятно е да покрием критериите за влизане в Еврозоната скоро“, посочи Дянков и поясни, че ни трябва редовно правителство, защото се гледа последния редовен бюджет.

„Малко вероятно е да влезем в еврозоната през 2024 г. с тази двуцифрена инфлация, макар че през последните месеци служебното правителство успя да свие дефицита. Освен това на България ѝ трябва редовно правителство. Трудно ще караме с удължения бюджет от миналата година“, категоричен е той.

„Европейската централна банка почерни празниците на всички финансисти в самия край на декември 2022 г., като излезе с мнение, че ще увеличават основния лихвения процент, защото все още не сме излезли от кризата“, обясни още Дянков.

Той очаква лихвите по кредитите у нас да тръгнат нагоре още през февруари-март. Симеон Данков призна, че изявлението на председателката на ЕЦБ за още по-рязко вдигане на основния лихвен процент е притеснително.

Advertisement
Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени