Connect with us

Парламент

Шок в парламента: Депутат на Киро е представител на Nexo в Пловдив! Той: Не, шеф бях

Published

on

Добре е да се провери дали има финансиране на „Продължаваме промяната“ от лица, свързани с Nexo. Това заяви депутатът от ГЕРБ Тома Биков в кулоарите на парламента.

Това го проверяваме, ние работим с тази информация, която е публична. Има свързаности на бившия депутат от ПП Ракшиев, който е представител на Nexo за Пловдив. И на настоящия депутат Настимир Ананиев, който е съдружник на един от собствениците на Nexo. От друга страна Ананиев е съдружник с гражданин на Руската федерация във фирма „Нефтогаз“. Честно казано, бях изненадан поне от последното, коментира Биков. И би трябвало да се дадат обяснения какво е съдружието, какво са правили и т.н.

Ние иначе проверяваме в момента това, което излезе, допълни депутатът от ГЕРБ. Дотук само задаваме въпроси на база публични информации – съдружия, свързаности и т.н.

Уважаеми приятели, преди всичко, искам да кажа, че съм работил за компанията Nexo, но НИКОГА, подчертавам, НИКОГА, не съм бил управител на дружеството, както и не съм заемал ръководни длъжности в него. Като служител на Nexo аз съм бил на длъжност “специалист продажби”, с трудов договор. Бях един от 600-те служители на компанията в България. Прекратихме отношения през ноември месец 2021г, обясни пък самият Рокшиев.

Моята работа в Nexo беше свързана с изграждане на екип от търговци, обучение и подбор на кадри, както и управление на подопечния ми екип. Търговската дейност на фирмата беше изцяло насочена към външни пазари. Живея в София от 2011 година, като имам успешна кариера в сферата на ИТ и стартиращи компании със специализация в продажби.

Прочетох за себе си невероятни неща. Също, разбрах, че едва ли не “Продължаваме Промяната” е свързана с Nexo, което е напълно невярно и е крайно недостойно използването на факта, че съм бил народен представител от Пловдив, за политическа кампания.

Най-четени