Connect with us

Нюзрум

Обвиниха в нещо удовищно палавата булка от кабинета на Кирил Петков! Тази е за…

Published

on

Не мога да не оценя като грешно постъпката на бившия здравен министър в лицето на Асена Сербезова, не искам да коментирам дали е било законно или не, но от 400 следени медикамента за недостиг са сведени на 60. Ние сега се чудим как да възстановим контрола. Това заяви на брифинг служебният министър на здравеопазването Асен Меджидиев след заседание на Съвета за лекарствата към здравния министър.

„За мен като министър на здравеопазването кризата с лекарствата е огромен проблем. Оценявам го от огромна важност. Това е стратегически проблем, касаещ националната сигурност на страната ни“, добави Меджидиев.

„Това е стратегически проблем, касаещ националната сигурност, защото от тук се определят комфортът на живот и лечението на населението“, каза още здравния министър.

Искам тази криза да бъде разгледана цялостно, заяви той. Това че ще се следят вместо 60, 300-400 медикамента, на никой не пречи, обясни той.

Advertisement

По думите на здравния министър  по време на Съвета са взели решение да предложат законови промени, така че да се подобрят  наличностите.

Според него скоро ще приключат проверките за наличност на лекарства по аптечните мрежи. „Ако има нарушения, ще има и наказания“.

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени