Connect with us

Fake Harvard

Протестиращи обградиха Киро Петков! Подариха му фенер и го изгониха от България: Скрий се, бе!

Published

on

Протестиращите в защита на енергийната сигурност освиркаха съпредседателя на „Продължаваме промяната“ Кирил Петков, който също се присъедини към протеста на синдикатите.

Конфедерацията на независимите синдикати в България (КНСБ) и Конфедерацията на труда „Подкрепа“ протестират пред служебния вход на Народното събрание в защита на енергийната сигурност на страната, съобщава БТА. Синдикатите са недоволни от поетия ангажимент в Националния план за възстановяване и устойчивост за намаляване на въглеродните емисии от енергетиката с 40% до края на 2025 г. спрямо нивата им през 2019 година.

На протеста има граждани от цялата страна. Към момента няма напрежение сред протестиращите. Има засилено полицейско присъствие.

При протестиращите дойдоха повечето от депутатите, които са членове на парламентарната комисия по енергетика – Делян Добрев от ГЕРБ, Драгомир Стойнев от БСП, Рамадан Аталай от ДПС, Ивайло Мирчев от ДБ, както и съпредседателят на „Продължаваме промяната“ Кирил Петков и бившия министър на енергетиката Теменужка Петкова.

Advertisement

Демонстрантите подариха фенер на Петков, а изказването му беше напълно заглушено от дюдюканията, освиркванията и виковете им. „Не ме интересува“, „Скрий се, Кирчо“ и „Да живее България“, викаха протестиращите. 

Синдикатите искат депутатите да задължат Министерския съвет да започне преговори с Европейската комисия за отмяна на този ангажимент. Това искане на КНСБ и КТ „Подкрепа“ беше залегнало и в декларацията, която двата синдиката представиха преди няколко месеца. Синдикатите настояват да се гарантира дейността на въглищните централи поне до 2038 г. в съответствие с вече приетото през 2020 г. решение.

Заради протеста движението по улица „15 ноември“ и площад „Св. Александър Невски“ е блокирано.

Advertisement
Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени