Connect with us

Fake Harvard

НЕЧУВАН СКАНДАЛ! БТВ и Нова скриха вчера това от хората! За пари от Киро ли го направиха?

Published

on

Защо БТВ и Нова телевизия, които записаха с камерите си думите на енергийния министър Росен Христов, цензурираха изказването му в полза на все по-привилегирования Кирил Петков?!

В двете уж национални медии липсва видео от изказването на министъра, който обвини Кирил Петков в лъжа и посочи, че подобни действия мога да замесят държавата ни в международен скандал.

“Проведох разговор с гръцкия министър, за да изясня позицията и той ме увери, че по никакъв начин не е поемал никакъв ангажимент, нито от името на министерство на енергетика на Гърция, нито от гръцката страна за съвместно предоговаряне или за коопериране по повод промяна на плановете за възстановяване и устойчивост“, каза служебният министър на енергетиката Росен Христов по повод обявеното от Кирил Петков, че е разговарял с гръцкия енергиен министър за общи действия с Гърция и Румъния относно въглищните централи. Той подчерта, че разговорът на Петков е бил неформален.

Всъщност действащият енергиен министър заяви пред трите национални телевизии, официоза на ПП и ДБ “Дневник” и редица сайтове, че Кирил Петков лъже по безскрупулен начин, вкарвайки държавата ни в неудобно положение пред съседна Гърция.

По думите на Христов гръцкият министър на енергетиката, замесен в скандала от Петков, е силно разстроен от това, че се спекулира с неговото име по такъв начин.

„Телефонното обаждане е прието от любезност и с ясното съзнание, че Кирил Петков не представлява България и съответно гръцкият министър не се е ангажирал с никакви ангажименти, нито лични, нито държавни. С Гърция работим отлично, имаме много съвместни проекти, които са в различен стадий на обсъждане и такова безотговорно поведение на български политици напряга отношенията. По никакъв начин не помага за двустранното сътрудничество на двете държави“, подчерта Росен Христов.

А защо днес нито една телевизия не показа на хората как Кирил Петков замеси България в международен скандал и то без дори да е премиер-попитайте шефовете в БТВ и Нова кой им плаща за тази цензура!

Най-четени