Connect with us

Нюзрум

Шефката на телевизията на БСП изскочи от кабинета на военния министър с тежка заплата

Published

on

Бившата шефка на пресцентъра на БСП, а впоследствие директор на програмата на червената телевизия БСТВ, се оказа назначена при военния министър в служебния кабинет Димитър Стоянов като съветничка срещу апетитната заплата от 4500 лева. Сериозната сума, срещу която Жанет се разписва всеки месец, лъсна от кабинета на вицето на Стоянов Теодора Генчовска по питане на гражданското сдружение за бонусите, раздадени в администрацията на „Дякон Игнатий“.

По информация на Lupa.bg Жанет Пашалиева е била назначена малко след встъпването на служебната власт, а връзката с президентската институция направил лично съпругът й – бившият депутат от БСП Димитър Горов, който от години се занимава със земеделие, но не откъсва поглед от процесите в левицата и често изразява опозиционерски мнения срещу политиката, водена на „Позитано“ 20 от Корнелия Нинова.

Това е и причината Жанет да напусне контролираната от Нинова кабеларка с трудно финансиране в последно време. По-рано Пашалиева се раздели с дългогодишния си пост „директор на връзки с обществеността“ в партията, заменена от вече покойния Васил Самарски. Според запознати обаче от тогава датира и неафишираната публично вражда между червенокосата фурия и Нинова.

Оказва се, че именно военният министър Димитър Стоянов, е раздал най-сериозни ДМС-та и заплати на подчинените си от всички трима на поста в последната година – Стефан Янев и Драгомир Заков бяха негови предшественици в редовния кабинет на Кирил Петков. За сметка на това обаче, те двамата са разполагали с по-раздут щат от Стоянов и по-голям като численост политически кабинет. 

От отговорите на Генчовска става ясно, че има дирекции, в които бонусите за „добра работа“ в края на миналата година са стигнали до 50 бона. 

Такъв е примерът с Главна дирекция „Инфраструктура на отбраната“, както и „Административно обслужване“. По около 1000 лева са прибрали от пресцентъра на МО, докато постоянният секретар по отбраната Антон Ластарджиев е взел едва 600 лева. 

Пашалиева и колегата й Христин Петков са прибрали общо едва 300 лева. 

Общо раздадените бонуси в Министерството на отбраната са над 436 000 лева. В същото време парите за личния състав на армията продължават да са мизерни, а некомплектът – огромен. 

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени