Connect with us

(О)позиция

Във Франция държавата санира Куршавел! У нас министерството плаща да плюят Банско! От тъпотия…

Published

on

„Украинки хванати да проституират в Банско“, „Ромска банда тараши пияни туристи в Банско“, „Спипаха дилъри да продават дрога на студенти в Банско“, „Откраднаха две коли пред хотел в Банско в новогодишната нощ“, „Акция на НАП разкри, че ресторанти в Банско крият обороти“!

Ако сте чели българските медии в и около коледните и новогодишните празници, ще останете с впечатлението, че в Банско ходят само хора, на които не им е мил живота. А не такива, които отиват там, за да си направят мил живота.

И всичко това на фона на признанията на министър Илин Димитров, че държавата прави всичко възможно да помогне на туристическия бранш. Как бе г-н Илин? Като участва в терора срещу същия този бранш? И най-успешния му продукт – Банско!

За тези десетина години държавата не е направила нищо за Банско, освен да си пълни хазната от бизнеса в и около него. Втори лифт така и не бе дори започнат! А помните ли старта на КОВИД-истерията, когато първият и единствен заграден като концентрационен лагер град бе имено зимната ни перла?

Туристи от цял свят за поредна година избраха Банско за курорт №1 в България! Стартове от световните купи по ски се роят всяка година! В Англия най-авторитетните вестници определиха града под Тодорка като един от най-добрите в света за поредна година по отношение качество-цена! Банско е може би еднинственото нещо на световно ниво у нас! Това показват и приходите от свързания с него бизнес в държавната хазна. Говорим за стотици милиони левове!

За България Банско е като Куршавел за Франция! Какво обаче направи Франция за своята зимна перла това лято? Какво прави всяко едно лято? С държавни пари бяха санирани всички лифтове и лифтови съоръжения, които имат нужда. Преасфалтирани бяха ВСИЧКИ пътища в курорта. И още, и още, и още. Направено бе всичко възможно държавата да помогне „под масата“ на Куршавел, за да се избегнат санкции от ЕС за държавна подкрепа. Защото във Франция си пазят Златната кокошка.

У нас какво? Нищо! Министерството щяло да плаща луди пари на някакви чуждестранни инфлуенсъри да рекламират курорта. Това било страхотна помощ!

Абе пичове и… „чки“, вие нормални ли сте? Инстаграми нямате ли? Социални мрежи не ползвате ли? От 1 декември до 1 януари от Банско се тагнаха едни от най-известните певци и инфлуенсъри на Гърция, Турция, че и Румъния. Даже журналисти, като водещата Анастасия Котелиду (на снимката). Хора с над 10 милиона последователи. Те не идват в Банско, за да им платите, а защото им харесва. И затова се тагват от там, престижно им е. Въобще някой в това министерство дава ли си сметка, че Банско не е Пампорово, да не говорим за Боровец. Профилът на туриста се промени, парите, които харчи – също! Банско го знаят вече по целия свят! И това, което единствено може да направи държавата, е да помогне да стане по-лъскав.  За да прибира по-лъвски пай.

Хубаво е някой буквояд в Министерство на туризма да пресметне какво е Банско за българската икономика. И в какво може да се превърне, ако стане национален приоритет. Иначе е много тъпо да гледаш как телевизии, които взимат милиони от реклами от туристическото ведомство, се задъхват да показват репортажи за куче замръзнало до дискотека в Банско! Във Франция това е невъзможно да се случи! Не че нямат замръзнали кучета, просто хората са им по-важни. И курортите…

Най-четени