Connect with us

Fake Harvard

Полицаи заловиха топ-депутат на Киро! Друг щяха да арестуват, ама този размаха картата и…

Published

on

Депутатът от „Продължаваме промяната“ Милен Матеев, който е и зам.-председател на парламентарната комисия по правни въпроси, е бил хванат от полицейски патрул във Велико Търново да управлява нерегистриран автомобил, съобщи „Труд“.

Абсурдната случка се разиграва на 10 януари преди обяд. Народният избраник е бил спрян за проверка на бул. „България“ в старата столица и униформените веднага установили, че има нередност с регистрацията на возилото.

Матеев обаче се представил с депутатската си карта, благодарение на нея бързо разрешава проблема си.

„Това се случи на кръстовището под КАТ. Бях зад волана на автомобил, който току-що бях купил. Нелепата ситуация се разигра, докато отивах към КАТ, за да го регистрирам. Колата е „Смарт“, 2014 година, взех я на старо. Докараха ми я от автокъща във Варна“, разказа Милен Матеев.

Advertisement

Народният представител сподели още, че колата е пристигнала от морската столица във Велико Търново на собствен ход. Въпреки юридическото си образование обаче той очевидно не се усеща да попита за номерата, както и има ли право да управлява автомобила,

„Колата беше с номера, взех документите, качих се и потеглих към КАТ. Когато ме спряха полицаите се оказа, че номерата са временни, които могат да се ползват единствено от фирмата-продавач. Не знаех, че има временни номера, които не са свързани с автомобила. Заради това възникна проблема, но всичко беше изяснено и колата вече е регистрирана“, успокои Милен Матеев.

Ако обикновен гражданин без депутатска карта бъде заловен зад волана на нерегистриран автомобил подлежи на наказателна или поне административна отговорност – в зависимост от умисъла на деянието. Законът е измислен по този начин, за да се предотврати използването на временни и транзитни номера от страна на недобросъвестни водачи, които могат да извършват нарушения на пътя без да могат да бъдат санкционирани.

Advertisement
Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени