Connect with us

Импийчмънт

Тя разкри ходовете на Радев: Мандатът отива в БСП! Така ще се разцепи ПП на Лорер и на Киро и Асен

Published

on

Президентът Румен Радев ще връчи третия проучвателен мандат на парламентарната група на БСП за България – това научих вчера от източник от президентството. Най-вероятно срещата ще стане на 16 януари, понеделник.

Какви са съображенията на държавния глава?

Той не иска да го заподозрат, че налива вода в мелницата на вътрешнопартийната опозиция. И дава шанс на Корнелия Нинова да се яви на конгреса на 11 февруари със заветната президентска папка, за да поиска от делегатите мандат за съставяне на “правителство на националното спасение”.

След хитрия ход на Бойко Борисов да призове Христо Иванов да се номинира за министър- председател и предложената подкрепа от ГЕРБ за кабинет на ДБ в „Продължаваме промяната” са се уплашили от разцепление. Както написах вчера, група депутати около Даниел Лорер настояват да се подкрепи всяка възможност за съставяне на правителство в 48-я парламент, за да се осигури на бизнес-кръговете зад партията участие в усвояване на милионите от националния План за развитие.

Кирил Петков и Асен Василев са против, защото условието народните представители на ГЕРБ-СДС да дадат гласа си за кабинет с мандата на “Демократична България” е те двамата да не са министри.

Соня Колтуклиева

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени