Connect with us

Парламент

Война на баджанаците! Свиленски: Премиерът на Радев мълчи за корупция за 3 млн. лева

Published

on

Нова потенциална функция на служебния премиер Гълъб Донев видя Георги Свиленски от БСП. В процедура от парламентарната трибуна той се оплака, че продължава да очаква отговор от министър-председателя, а вместо това той препратил питането към транспортния министър.

На 29 ноември социалистите попитали Гълъб Донев за скандална корупционна сделка за продажбата на имот струващ 3 млн. за 300 хил. лв. Той казал, че е възложена проверка и в рамките на седмица ще информира депутатите за резултата.

„Сделката е подписана от областния управител, не знаем и в Хасково какво се случва. На 15 декември пуснахме писмен въпрос, за да не губим парламентарно време. На 3 януари имаме отговор, че питането пратено на мин на транспорта“, ядоса се Свиленски.

И даде идея на председателстващия НС Вежди Рашидов да вземе Донев на работа, защото вършел неговата работа.

„Вместо да се отговори на писмото, Донев е извършил ролята на куриер и е пренесъл нашия въпрос“, заяви Свиленски. И настоя Рашидов да се разпореди министър-председателя да отговори на писмения им въпрос. Днес в транспортната комисия министърът щял да им обяснява как няма пари за локомотиви, за ЖП транспорт и инфраструктура, а „си продават това, което имат за 300 хил. лв. А знаете ли още колко такива са продадени без да знаем?, попита още депутатът от БСП

Най-четени