Connect with us

Timeline

Валентин Златев, Прокопиев, Сашо Дончев, Ковачки, Румен Овчаров… Списъкът на Гешев за арести

Published

on

Всеки ден – нова идея за това как да управляваме страната.

Оня ден – президентска република, вчера – тематична коалиция, днес – техническо правителство. Утре ще ни предложат просто да плеснем в ръце, да се целунем и забравим за юмруците, ковчезите и сламата.

Хвърлянето на празноглави идеи стана закономерност. В основата на всяка стои едно и също – да се гарантира, че олигарсите, мафията и кралите до гуша ще бъдат спасени и няма да им бъде потърсена каквато и да било отговорност.

Натрапчивото свързване на съдебната реформа с едно единствено действие, а именно отстраняването на главния прокурор, е параноично и прозрачно. Иван Гешев е единственият български магистрат, позволил си масово да разследва, арестува, запорира и изземва имущество от незаконно забогателите.

Ако през последните три години ПРБ беше оставена на мира от платените тролове на олигархията, списъкът с арестувани и подгонени нямаше да се ограничава само до Бенчев, Банев, Бобоков, Божков, Василев, Арабаджиев, Стайков и сие. Списъкът отдавна щеше да е включил Златев, Гергов, Едрев, Дончев, Прокопиев, Митев, Овчаров, Ковачки и компания.

Този път обаче сякаш се наиграха. Номерът няма да мине. Правителство няма да се скалъпи. Олигарсите ще получат още няколко месеца отсрочка от неминуемото. Шкембелиите ще изтанцуват последен валс.

Сметката ще платим всички ние. Ще е скъпо. Ще отнеме години. Ще боли. В най-добрия за нас случай просто ще сме затрили още едно поколение.

Да си знаете.

От профила във Фейсбук на Виктор Димчев

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени