Connect with us

Гербери

Бойко Борисов събра спешно депутатите на ГЕРБ: Пиша си оставката и ви я давам веднага…

Published

on

„Има реални шансове да стане, ако отиде в ДБ. Ако отиде в „Български възход“ може да се събере някакво мнозинство, но няма да е стабилно. Преди месец давах подобни предложения, но мислех, че са в добри отношения с тези, които раздават мандатите“, заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пред депутатите по повод третия мандат. Той се извини на Христо Иванов, че го е предложил за премиер, като не е мислел, че това е обезличаване.

„Аз разбирам, че е редно да се обърнеш към лидера на партията, а не към техниците, не знам какви са тези техници. Затова го посочих него, защото и преди сме се договаряли“, допълни още Борисов. Той уточни, че при всички положения трябва да има подписан докумен.  „Третия мандат има реални шансове да стане. Ако отиде в „Да, България“, ако отиде във „Възхода“ може да събере някакво мнозинство, но то няма да е стабилно и няма да сработи както на всички им се иска“. И обясни, че преди месец е давал предложение за партията на Стефан Янев, но мислел, че са „в добри отношения с тези, които дават мандатите“. Отстрани вече изглеждало, че това не е така. „Ако искат да изложат БСП за пореден път, при положение, че имаме решение на Конгрес… Не знам дали с „Да,Бг“ самите хора, които гласуват за тях ще се съгласят с ръководството си да направят коалиция с БСП, при ясната червена линия и за Украйна и по много други теми. Извинявам се на Христо не съм искал да го предопределям или да го заличавам, не ми се вижда опит за заличаване да те предложат за премиер“, заяви Борисов.

Лидерът на ГЕРБ коментира и декларацията на ПП, която не е била подкрепена дори от собствените депутати на Кирил Петков и Асен Василев. Борисов припомни, че по всички важни закони ДБ са получавали подкрепа от ГЕРБ. 

Борисов отново обвини в лъжи Асен Василев! „Не съм се виждал последните години с Румен Радев! Ако някой докаже обратното, веднага ви пиша оставката си и ви я давам“, обяви Борисов.

Най-четени