Connect with us

Timeline

Тя си отвори устата и за Руди Гела стана страшно: Румен Вълка му прехвърли мерцедес, жена му роди от…

Published

on

Един коментар на Николай Бареков за Радостин Василев от днес ме накара да се обърна назад към недалечното минало и да припомня някои интересни връзки.

“Вън от съмнение за мен този мазник е пипало на ДПС първо при Дългия, сега е командирован от Сарая при Киро и Асен. Ще има рекет и записи тепърва.”(Фейсбук)

Ето цитати от някои публикации.

4.06.2019 г.: “ПФК Арда Кърджали 1924 възложи цялостното си юридическо обслужване на екипа на Vasilev and Co. Consulting.” (Vasilevconsulting)

26.06.2019 г.:“Двуметровият централен нападател с белгийски паспорт Илиша Сам подписа двугодишен договор с ПФК АРДА. Игралият във ФК Айндховен премина обстойни медицински прегледи, след което заедно със своя мениджър и в присъствието на президента на АРДА Петър Пешев, и адвокат Радостин Василев, от Vasilev & Co. Consulting футболистът стана част от АРДА.” (ПФК “Арда”)

13.08.2021 г.: “Радостин Василев беше депутат в 45-ото Народно събрание от листата на ИТН в Плевен, а вчера Слави Трифонов го предложи за министър в кабинета на Николай Василев….Радостин Василев е един от най-важните хора в ПФК „Арда“ Кърджали в последните години относно трансферите на футболисти.

През 2019 „Арда“ възложи цялостното си юридическо обслужване на екипа на Радостин Василев. “ (Българско национално радио)

13.06.2022 г., Радостин Василев: “Мафията наистина проби в ИТН. От днес това е видимо за цяла България. Случва се пред очите ни в НС. ИТН е в коалиция с ГЕРБ и ДПС. Мафията проби в моята партия.”

И така… страстно и безпощадно Радостин Василев громи ГЕРБ и ДПС. Толкова емоционално и превъзбудено, колкото преди слагачески хвалеше Слави Трифонов. Просто роб на предозирането.

ФАКТИТЕ: Радостин Василев и баща му Петьо Василев имат скромна адвокатска практика, малката им кантора е разположена на приземен етаж в жилищна сграда в Студентския град. Единственият им голям клиент е Футболен клуб “Арда”, в Кърджали – цитаделата на ДПС от години.

На 23 август 2021 г., Калин Тодоров, журналист, син на министър-председателя Станко Тодоров, пише във Фейсбук: “Каримански е дългогодишен изпълнителен директор на „Демир банк“, трезорът на Фуат Гювен. Него го помня от средата на 90-те, когато работех в „Братя Василеви“ и той изкупи безмитните им бензиностанции на Калотина и Капитан Андреево. Лека, полека Гювен, който е и турски поданик, стана един от най-богатите българи. Той е финансовият гръб на ДПС и даде пари на Ахмед Доган, да си купи ТЕЦ „Варна.”

Поводът за този разказ на Калин Тодоров са острите пререкания между “Има такъв народ” и “Продължаваме промяната” кой да стане гуверньор на Българска народна банка. Въпреки решението на коалицията да бъде издигнат като обща кандидатура банкерът с блестяща международна кариера Любомир Каримански, Кирил Петков ненадейно му противопостави Андрей Гюров, когото после оттегли. И до ден днешен управител на Националната банка си остава Димитър Радев, макар отдавна мандатът му да е изтекъл.

Любомир Каримански е обвиняван, без да се сочат доказателства, във връзки с ДПС. Николай Василев е оттеглен като кандидат премиер на ИТН с обвинения за връзки с ДПС, макар той винаги да е бил във властта, защото е любимец на Царя и е от лондонския клуб на Кирил Сакскобургготски, събрал успели българи в Англия.

Никой не обръща внимание на връзките на Радостин Василев с Фуат Гювен, никой не се впечатлява от хвалбите му как заедно са гледали мачове на “Арда” в Кърджали. Руди Гела е прекалено незначителен, за да се вихрят публични кавги заради него.

Радостин Василев има навика да се закача за известни личности, за да надгражда собствената си незначителна персона с интриги. Мисли се за голям герой като напада брутално Бойко Борисов, който не му обръща никакво внимание, нито дори се впечатлява от публичния лай на този, който ще бъде запомнен с три неща: прякорът Руди Гела; скандалите със спортните федерации и приятелските му назначения, докато е министър на спорта; предателството към “Има такъв народ” и уреждането му за депутат от “Продължаваме промяната”.

Нина Петкова-Василева, докато е съпруга на Радостин Василев, успява да направи забележителна кариера в полицията, едва 30-тина годишна, тя стига до позицията заместник-началник на Трето РПУ-София, по времето, когато министри на вътрешните работи в правителството на Бойко Борисов са Младен Маринов и Христо Терзийски, които впоследствие стават депутати от ГЕРБ. По онова време началник на СДВР е Георги Хаджиев, на когото Нина Петкова роди момче, след развода си с Радостин Василев.

Е, след всичко това не е ли смешно Руди Гела да громи ГЕРБ, не е ли пълен абсурд да твърди, че от 2020 г. насам България преживява пост-апокалиптична ситуация?!

Радостин Василев така и не намира за необходимо да коментира информациите, че е свързан някак с Румен Гайтански, след като джипът „Мерцедес“, който кара от втория си месец като министър на спорта, е бил прехвърлен през фирма на Вълка. Както и съмненията, че е започнал атака за прекратяване на договора за наем на хидро-парка в Казичане, стопанисван от Ангел Бончев (бив съдружник на Гриша Ганчев), за да обяви конкурс с предизвестен победител – фирма, приближена до Вълка. Или Радостин Василев неглижира всичко това или се бои да отговаря?! Не знам. Но е важно да се изясни, защото Румен Гайтански-Вълка е изключително близък приятел на Ахмед Доган и даже имат обща фирма – както разкри разследващият сайт Биволъ – двамата са собственици и управители на “Уотър Витал”ООД от 2017 година.  

Руди Гела е с избирателна памет – спомня си само това, което него го урежда, често се вкарва във филми и си измисля, за да се героизира. Това са героите на “Промяната”.  

Коментар на Соня Колтуклиева 

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени