Connect with us

Гербери

Заместникът на Бойко: ДеБъ трябва да признаят, че ПП е мафия и те са били до нея в правителство

Published

on

„Все още не е ясно на кого ще бъде даден третият мандат, но ако отиде при „Демократична България“, то те ще имат възможност от ремарке на „Продължаваме промяната“ да се превърнат във влекач, във фактор, който може да бъде носеща конструкция на едно редовно управление“. Това заяви пред bTV Даниел Митов от ГЕРБ.

„Ако Христо Иванов не желае да бъде премиер, то има и други формули. Бихме участвали в сериозен разговор, така че България да има редовно управление“, каза още той.

Според Митов 3 млрд. лева са били източени от джоба на българските граждани заради цените на петрола у нас при управлението на „Продължаваме промяната“.

„Демократична България“ трябва да признае, че при управлението на Кирил Петков и Асен Василев те са участвали в управление, при което е имало елементи с корупционен характер“, заяви депутатът от ГЕРБ.                                                                                                

Advertisement

Той уточни, че формулата за редовен кабинет трябва да бъде измислена от мандатоносителя, а от ГЕРБ са готови да участват в сериозен разговор, който да е изчистен от обвинения и сочения с пръст.

„ГЕРБ се превърна в мотор за ясни промени като излизането от ситуацията със Северна Македония, даването на военна и военно-техническа помощ за Украйна, решението, което прие парламента за еврозоната и много други подобни неща“, заяви Даниел Митов.

„Ако искаме да направим съдебна реформа, то този процес трябва да бъде сериозен, мащабен и холистичен – от начина, по който образоваме юристи, през следствието и прокуратурата, до съда. Всички тези компоненти трябва да се разглеждат съвместно, а не просто да пипаме тук и там, както бяха тръгнали в старото правителство – да си нагласят определени персонажи“, посочи още той.

Advertisement
Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени