Connect with us

Fake Harvard

Съдийката на делото „Петков срещу Бойко“ отказа отвод: Какво като съм приятел с адвоката на Кирил?

Published

on

С разпит на свидетели премина днешното заседание по делото на бившия премиер Кирил Петков срещу другия бивш министър-председател Бойко Борисов. Петков съди Борисов заради твърдения на лидера на ГЕРБ за 10 хил. лв. – или според Петков за половин милион, заради думите, че „промяната“ са прибирали комисионни от скъпия газ през посредници. Следващото заседание по процеса беше насрочено за 20 февруари, а днес бяха разпитани трима свидетели от „промяната“.

На пред съда застана депутатът от ПП Венко Сабрутев, който обясни в залата, че 2022 е била най-турбулентна година за пазара на газ и „Газпром“ ни спря доставките.

„Бяха направени твърдения, че Кирил Петков и Асен Василев са „изсмукали” огромни суми от доставките на газ. И двамата бяха много емоционални при тези твърдения“, разказа свидетелят Сабрутев. 

В защита Кирил Петков беше извикал и бившия депутат от партията Станислав Тодоров, когото за няколко месеца от „промяната“ бяха сложили начело на КЕВР. Управленската му кариера в енергийния регулатор завърши бързо и безславно, след като Конституционният съд излезе със становище, че е назначен там незаконно.

Адв. Менко Менков, който защитава Борисов по делото, посочи, че няма причина клиентът му да присъства, а „промяната“ ползвали съда за политическа трибуна. Той настояваше за отвод на съдия Веселина Няголова с мотива, че може да е предубедена, тъй като е бивша колежка на адвоката на Петков Стоян Мадин. Няголова не намери за основателно това искане и го отхвърли.

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени