Connect with us

Нюзрум

Министър на Киро изтеряса като него: Китайците ни следят в метрото! Руснаци дебнат за… билетите

Published

on

Опасност метрото и системата на градския транспорт да бъдат хакнати видя депутатът от „Демократична България“ Божидар Божанов. Той бе министър на електронното управление в кабинета на Кирил Петков.

Опасността идва от китайски камери за видеонаблюдение в транспорта и руски валидатори на билетите в метрото, подозира Божанов.

Според него и двете фирми, които са доставили камерите и валидаторите, имат известни вече проблеми с информационната сигурност. А в същото време градския транспорт на столицата е част от системата на националната сигурност, разясни Божанов в Туитър и Фейсбук.

Ако са взети необходимите мерки, това не би следвало да е проблем, но за да сме сигурни, че няма да има неоторизиран достъп до видеонаблюдението и до данните от валидаторите, изпратих въпрос до ДАНС (чрез министър-председателя), пише Божанов в социалната мрежа.

В политическата буря не трябва да изпускаме и детайлите по мрежовата и информационна сигурност на обществените институции, каза още бившият министър на електронното управление.

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени