Connect with us

Fake Harvard

Киро да не е бил Денков по главата? ПП сядат на една маса с ГЕРБ, но ако ДеБъ правят правителство

Published

on

Бихме подкрепили мандат на ДБ, ако изградят конструкция, даваща гаранция за реализиране на полезни неща за България. Това коментира в предаването „Неделя 150“ по БНР акад. Николай Денков, номиниран за премиер от ПП с втория мандат.

„При когото и да отиде третият мандат, ние бихме се включили в разговори по политики. В зависимост от това кой е мандатоносителят и какъв е подходът за конструиране на кабинет – можем да се включим и в други разговори, но има твърде много възможности, за да ги дискутираме сега“, каза той.

„Ако ГЕРБ промени отношението си към корупцията, толерантността към нея, ние сме готови да разговаряме с тях, но до момента не виждаме никакви индикации за това“, посочи Денков.

Според него, ако има дискусия за политики, на която е поставен и въпросът за промените в законите и за отговорността на главния прокурор, ПП ще се включим в тази дискусия, който и да я организира.

„Съвсем нормално ще е с ГЕРБ да сме на една маса, ако и те участват в тази дискусия. Съвсем различен става разговорът нататък – кой ще управлява, с каква политическа отговорност и какви са гаранциите, че това, което е договорено, ще бъде изпълнено“, каза още той.

Според него може да се търси вариант „Промяната“ да подкрепи „Демократична България“, ако те получат третия мандат.

„Но това ще бъде дотолкова, доколкото има шанс да бъдат реализирани полезни неща за България. Тези политики ние сме ги формулирали заедно с тях. Ако те успеят да изградят конструкция, която дава гаранция, че ще се случат нещата, бихме могли да ги подкрепим. Но това в момента е много хипотетично“, каза още той.

Денков обясни, че няма интрига в това, че не всички депутати от ПП и „Демократична България“ са били в пленарната зала при гласуването на Декларацията на ПП по национални приоритети:

„Имаше в това време честване за Христо Ботев и няколко от нашите депутати бяха на тържеството, включително и Никола Минчев, защото никой от тях не очакваше, че по такива важни теми няма да има дискусия. Това беше истински разочароващото. Между ПП и ДБ няма разминаване“, каза още той.

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени