Connect with us

Нюзрум

Зрителите се смеят на Руди Гела: Бойко е безспорен победител! Можем да го отстраним с „Чисти ръце“

Published

on

Не се усеща политиците да работят в полза на обществото, а това води до изхабяване на цялата система за управление. Виновните за това са основно хората, които са в управлението. Това каза Радостин Василев от „Продължаваме промяната“ в  „Събуди се“ по Нова тв. 

Време е за операция „Чисти ръце“ в политиката, категоричен бе той. И обясни, че трябва да се отстранят хора, които се занимават от прекалено дълго време с управлението на държавата. Това е така, защото промяната, която народът чака, не се случва. „30 години не усещаме нищо, освен тук-таме някоя оправена улица или излъскана сграда, но няма хора, образование, здравеопазване. Основополагащи сектори на държавата не се развиват“, заключи той.

„Ние с ГЕРБ няма как да участваме в управление заедно“, продължи Василев. Той определи като „категоричен победител” партията на Бойко Борисов на последните избори, но подчерта, че винаги вината за проваления мандат носи първата политическа сила. Василев е оптимист за съставянето на кабинет с третия мандат, но посочи, че според него това ще е голям компромис за България.

По думите му партиите, отразяващи статуквото, и тези, търсещи промяна, имат „екзистенциални различия в разбиранията за правене на политика”. Според народния представител е било очаквано, че Декларацията на ПП няма да бъде подкрепена от мнозинство в парламента, но неочаквана е била липсата на дебат по приоритетите за страната.

Най-четени